Navnet WODEN står for Works of Denmark. Å være tro mot vår skandinaviske arv har gjort det mulig for oss å fokusere på det som virkelig betyr noe: å lage slitesterk kvalitetssneakers med et forenklet design og en bærekraftig tilnærming. Det handler ikke bare om å lage en annen sneaker. Vi bryr oss om å møte og matche kravene til kvinner og barn på farten. Det gjør vi ved å fokusere på håndverk, funksjonalitet og den perfekte passformen. WODEN er designet for å vare, og laget for å bæres hele dagen.

"Helt siden WODEN bare var en enkel idé og noen rå skisser laget for hånd, har jeg visst at merket ville være verdidrevet. Noen så på det som en hindring, men for meg har det alltid vært en viktig motivator.

Reisen min har hatt støt på veien, og etter nesten to tiår i skomakerbransjen vet jeg at jeg alltid kan gjøre det bedre. I dag er den tilnærmingen essensen av WODEN, og jeg er stolt over å ha vist at den fungerer."

Grunnlegger og administrerende direktør Carsten Holm

Karbonnøytralt fiskelær

Fiskelæret som vi bruker i alle WODEN sneaker er et avfallsprodukt fra den islandske fiske- og matindustrien. En industri der bare 1% av huden faktisk brukes, og resten blir ødelagt. Fiskeskinnet, som først og fremst kommer fra lakseskinn, er både slitesterkt og bærekraftig. Dette skyldes den unike kryssfiberstrukturen til fiskeskinnet som gjør det opptil 9 ganger sterkere enn kalveskinn. Fiskelæret er behandlet og garvet på Island ved hjelp av skånsomme og miljøvennlige metoder hjulpet av Islands naturlige varme kilder. Denne garveprosessen produserer 0 % karbonutslipp.

Resirkulert polyester

WODEN sneakers bakside består av 50 % resirkulert polyester fra PET-flasker. Ved å bruke hverdagsavfall til å lage nye tekstiler til sneakerne våre, minimerer vi bruken av råolje i produksjonen av nye fibre. Det betyr også at tekstilproduksjonen vår er mindre energikrevende.

kork

Alle våre innleggssåler er dekket med den karakteristiske WODEN-korken. Korken som vi bruker er høstet i Argentina og Portugal. Barken til et korktre kan høstes skånsomt hvert tiende år. Siden korktrærne ikke blir felt, kan barken høstes over flere hundre år. Når korktrærne begynner å danne ny bark, omdanner de karbondioksid til oksygen. Dette bidrar til en positiv reduksjon i planetens CO2-nivåer.

Resirkulert gummi

WODENs såler er laget av 65 % naturgummi, 10 % resirkulert gummi og 25 % konvensjonelt produsert gummi. Sammensetningen sikrer elastisitet og holdbarhet uten å gå på akkord med støtten. Vi jobber kontinuerlig med å øke andelen resirkulert gummi enda mer, men det må aldri gå på akkord med kvaliteten på sneakerne våre.