WODEN er et skandinavisk sneakermerke med fokus på skandinaviske designverdier, høykvalitets naturmaterialer og mye for pengene. Vi tror på produkter og mennesker, og derfor er skoene våre designet med omhu og produsert av lidenskapelige og talentfulle mennesker. Mote, funksjonalitet og anatomi er essensielle elementer i WODEN DNA, som sikrer at sneakers våre er omhyggelig designet for urbant liv.

WODEN ble etablert i 2013 av Carsten Holm, en skomaker med en lang historie i skoindustrien. Han innså at naturen og den skandinaviske designtradisjonen kombinert med sneakerens DNA og høy kvalitet til en fornuftig pris ville være det perfekte grunnlaget for å skape en fasjonabel skandinavisk sneaker. I dag kaller vi dette skandinavisk enkelhet.

Den bærekraftige metode

Med respekt for miljøet og omgivelsene våre tar WODEN en bærekraftig tilnærming: REDUCE. REUSE. RECYCLE. Vi ønsker å være mer enn bare en sneakers. Vi streber etter å hele tiden flytte grensene for hvordan sko kan konstrueres, med fokus på å gi skoene våre et grønnere fotavtrykk. Vi har derfor erstattet så mange syntetiske materialer som mulig med materialer som fiskeskinn som WODEN DNA, minimum 10 % resirkulert gummi i yttersålene våre og miljøvennlige kork-innleggssåler i alle skoene våre.

VÅRE FABRIKKER

Hver WODEN sneakers består av mer enn 115 komponenter fra forskjellige anlegg. Flertallet av WODEN sneakers er produsert i Vietnam, hvor vi har vår egen kvalitetskontroller på stedet for å sjekke produksjonslinjen vår.

Våre WODEN-ansatte i Vietnam, så vel som i andre lande, er svært verdifulle for oss. Vi forholder oss derfor til alle gjeldende regler og forskrifter vedrørende lønn, ansettelsesvilkår og arbeidsforhold i de områdene vi opererer.

WODEN HIE er produsert i Portugal. HIE står for Handmade in Europe. Portugal har en sterk og berømt profil for produksjon av høykvalitets skinnsko. Og vi er beæret over å fortsette denne tradisjonen i WODEN DNA. I Portugal samarbeider vi med en lokal partner som har utført vår produksjon siden 2013.