Fiskelæret som vi bruker i alle WODEN sneakers er et avfallsprodukt fra den islandske fiske- og matindustrien. En industri der bare 1% av huden faktisk brukes, og resten blir ødelagt. Fiskeskinnet, som først og fremst kommer fra lakseskinn, er både slitesterkt og bærekraftig. Dette skyldes den unike kryssfiberstrukturen til fiskeskinnet som gjør det opptil 10 ganger sterkere enn kalveskinn. Fiskelæret er behandlet og garvet på Island ved hjelp av skånsomme og miljøvennlige metoder hjulpet av Islands naturlige varme kilder. Denne garveprosessen produserer 0% karbonutslipp.

Bærekraftig fiske

Vårt fiskeskinn er hentet fra Nordic Fish Leather Iceland. Nordic Fish Leather Iceland har en MSC-sertifisering for å sikre at fiskeskinnet stammer fra ansvarlig fiske.

MSC-sertifiseringen brukes til å vurdere om et fiskeri er veldrevet og bærekraftig. Det er bestemt av en uavhengig tredjepart for å garantere åpenhet. På denne måten styres fiskeaktiviteten med forsiktighet slik at andre arter og naturtyper i økosystemet kan holdes friske.

DESIGN MED ANSVAR

SIKT ALLTID HØYERE. ANSVARLIG DESIGN

01

Gjør avfall til high-end mote. Designe ansvarlig. Fiskeskinn har lav innvirkning på miljøet.

02

Fiskeskinn er normalt et avfallsprodukt. Bearbeidingen av fiskeskinn gjør at man unngår å kaste skinnene i havet.

03

Bærekraft er et av nøkkelelementene hos Nordic Fish Leather. Nordic Fish Leather bruker kun skinn fra fisk som har blitt fisket eller oppdrettet på en bærekraftig måte.

04

Fiskeskinn har blitt brukt i århundrer. Bygget på en gammel og stolt tradisjon. Bruk av fiskeskinn er en eldgammel tradisjon i nordiske samfunn langs elver, bekker og kyster.

05

Det totale strømforbruket er CO2-nøytralt. Nordic Fish Leather bruker kun fornybar energi til sin produksjon av Fish Leather. Fiskeskinn krever mindre energi og ressurser å dyrke enn konvensjonelle materialer.

06

Miljøvennlig produksjon. Nordic Fish Leather setter en enorm stolthet i å drive en helt bærekraftig drift drevet helt av geotermisk og hydroelektrisk kraft. 100 % av strømforsyningen kommer fra vannkraft. Det varme vannet kommer fra varme kilder i nærheten av byen hvor fabrikken ligger.

07

Vekten på Fish Leather er svært lav og gjør det enkelt å jobbe med. Nordic Fish Leather brukes til en lang rekke produkter, som sko, belter, vesker og forskjellig tilbehør.

08

Fiskeskinnet er ni ganger mer robust enn standardskinn. Fibrene går på kryss og tvers, og det gjør skinnet mer slitesterkt for produkter som må være sterke.

09

Nordic Fish Leather og dets forgjengere har over 20 år jobbet med løsninger for å gjøre denne forsømte høykvalitetsråvaren til et verdifullt produkt. Resultatene kan i dag sees i. fremragende produkter laget av både privatpersoner og store designerbedrifter

ATLANTISK LAKSELÆR

ATLANTISK HAVBRASMELÆR

ATLANTISK TORSKELÆR